IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Общество
13:20 | 17 май 2023
Обновен: 01:09 | 30 април 2024

Мечка се разходи по път в Габровско (Видео)

За последните няколко дни между 10 и 15 сигнала са подадени за слезли хищници от Балкана в градската среда

По материала работи: Ставри Таргов
Мечка се разходи по път в Габровско (Видео)

Мечка се разходи по път в Габровско. За последните няколко дни между 10 и 15 сигнала са подадени за слезли хищници от Балкана в градската среда.

Последният случай е от вторник и е заснет на пътя Велико Търново - Севлиево.

Мечката е била забелязана пред автокъща и магазин за мебели. На кадрите се вижда как животното обикаля спокойно край пътя, в един момент тя се изправя и на задните си крака. Показва, че не се притеснява от автомобила.

Експерти обхождат района и търсят животното, за да предприемат мерки да защитят както населението, така и самата мечка, обясни в ефира на "Здравей, България" Емилия Драганешева, експерт биоразнообразие в РИОСВ. Тя подчерта, че е важно да не се дава храна на животните.

На 16.05 след 23:30 часа мецаната отново заснета от шофьор край пътя, на няколко метра след табелата за изход от Габрово посока Севлиево. Животното изглежда объркано и си подава главата от храстите.

„Поведението на мечката е непредсказуемо”, каза зам.-директорът на ДГС - Габрово, Николай Русев. Той препоръча в случай, че видим дивото животно, да не бягаме и да не се приближаваме към мечките, пише "Телеграф".

Коментари

Новини Варна