IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Общество
16:20 | 31 август 2023
Обновен: 04:10 | 5 май 2024

Концесионерът на стадиона в Русе: На спортното съоръжение има 2 гръмоотвода

Единият тях е пуснат в експлоатация през 2020 г.

По материала работи: Ставри Таргов
Концесионерът на стадиона в Русе: На спортното съоръжение има 2 гръмоотвода

На стадион "Дунав" в Русе, където две деца бяха ударени от мълния, е имало два гръмоотвода. Това заяви пред NOVA концесионерът д-р Симеон Симеонов, който стопанисва терена.

Припомняме, че при вчерашния инцидент 11-годишно момче почина, а друго е в медикаментозна кома. Това се е случило по време на тренировка на детския футболен клуб.

Д-р Симеонов посочи, че на стадиона е правен ремонт преди по-малко от 3 години. По думите му са спазен всички изисквания за безопасност, като един от гръмоотводите е пуснат в експлоатация през 2020 г.

"Сега във връзка с реновирането на хотелската част, на която и предстои издаването на Акт 16, също има изграден и поставен гръмоотвод. Т.е., до тези два терена има два гръмоотвода, които са съгласно наредбите, включително и осветлението на стадиона. Това е направено така, че всичко е заземено и обезопасено", разказа д-р Симеон Симеонов.

Коментари

Новини Варна