IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Общество
15:00 | 9 септември 2023
Обновен: 23:06 | 4 май 2024

Изпратиха в последния им път загиналите в Царево съдия Москова и дъщеря й д-р Йорданова

Телата им ще бъдат кремирани

По материала работи: Ставри Таргов
Изпратиха в последния им път загиналите в Царево съдия Москова и дъщеря й д-р Йорданова

Снимка 24 часа

Телата на председателя на районния съд в Царево Мария Москова и дъщеря й д-р Даниела Йорданова ще бъдат кремирани. Това пожелала по-голямата дъщеря на съдийката, се разбра на погребението днес.

Стотина близки, приятели и колеги дойдоха да изпратят в последния им път двете жени, които загинаха при потопа в Царево на 5 септември. Сред присъстващите в ритуалната зала имаше и много магистрати и граждани на Царево, съобщи 24 часа.

По-голямата дъщеря на съдия Москова - Пенка, приемаше съболезнованията. До нея бяха и братовчеди на загиналите жени.

Двата ковчега бяха затворени, тъй като от блъскането на колата във вълните телата им били неузнаваеми.

Междувременно се разбра, че в автомобила, който пропадна в рухналия мост и бе завлечен във водата, са били и две кучета. Става дума за бездомни, именно заради тях двете жени са се върнали при клиниката на д-р Йорданова, за да ги спасят от пороя.

Ветеринарната лекарка ги хранела отвън и се грижела за тях. Когато се извила бурята, решили с майка си да се върнат към клиниката, за да ги спасят от придошлите води.

Тогава минали през злощастния мост в квартал "Василико", който рухна и завлече двете жени с колата им.

"Още към 18 ч във вторник разбрахме, че се е случило нещо лошо", разказаха близки на двете жени, след като в продължение на пет часа не си вдигали телефоните.

На погребението бе и кметът на Малко Търново Илиян Янчев. Именно от Малко Търново тръгва кариерата на съдия Москова като районен съдия преди да се премести в Царево.

Градоначалникът на Царево го нямаше, но общината изпрати венец, цветя бяха поднесени и от родния край на двете жени - Хасково, и от Висшия съдебен съвет (ВСС).
 
 

Коментари

Новини Варна