IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Общество
16:22 | 15 юни 2015
Обновен: 22:18 | 20 април 2024

Нова отсечка на „Хемус” край Шумен може да не бъде завършена в срок

Участъкът Белокопитово-Шумен трябва да бъде открит на 15 юли

По материала работи: Деян Михайлов
Нова отсечка на „Хемус” край Шумен може да не бъде завършена в срок

Строежът на новата отсечка от магистрала „Хемус" може да не завърши в срок. Участъкът Белокопитово-Шумен трябва да бъде открит на 15 юли, строителите са изправени пред липсата на време, тъй като археологическите разкопки по трасето са продължили с около 20 дни повече от първоначално предвиденото.

Ръководителят на строителния обект инж. Асен Тодоров от фирма „Автомагистрали Черно море" – Шумен обясни, че се работи усилено и реално графикът се изпълнява с 3 дни по-бързо. Проблем има обаче по участъка, който до края на миналата седмица е бил изследван от арехеолозите.

„За цялостното изпълнение на обекта срокът е малко оптимистичен, ще се опитаме да направим всичко, за да бъде готово до 15 юли. Проблемът там е, че участъка е с изключително голям обем строително-монтажни работи", поясни инж. Тодоров. По думите му компромис с технологичните изисквания за строежа няма да се прави, но въпреки това фирмата е струпала много техника и работници в опит да приключи работа на време.

„Има изключително голям обем строително-монтажни работи, в частност насипи и укрепителни мероприятия, които изискват технологично време, тоест не може само материала да се навози, той трябва да се укрепи да се профилира, което изисква технологично време за съжаление", каза още инж. Тодоров.
Новата отсечка от „Хемус" край Шумен е една от най-сложните по цялото трасе на аутобана, строителните дейности започнаха през 2013 г. ,като стойността им е малко над 65 милиона лева.

Коментари

Новини Варна