IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Общество
15:40 | 9 ноември 2023
Обновен: 16:04 | 28 април 2024

Осъдиха АПИ да плати близо половин милион лв. кръвнина за смъртта на жена в тунел "Ечемишка"

Фаталният инцидент бе през 2017 г.

По материала работи: Ставри Таргов
Осъдиха АПИ да плати близо половин милион лв. кръвнина за смъртта на жена в тунел "Ечемишка"

Присъда от почти половин милион лева за АПИ заради инцидента от 5 февруари 2017 г. в тунел "Ечемишка", в който след падане на лампа загина жена, съобщи Нова.

Решението на Върховния касационен съд е окончателно, след като делото по случая от 2017-та година мина през няколко съдебни инстанции.

Агенция "Пътна инфраструктура" осъдена да плати 460 хил. лв. с лихвите на наследниците на жената, която през 2017 г. загина в тунела "Ечемишка", когато лампа се стовари върху колата ѝ.

Парите са за двете деца и за майката на загиналата – всеки от тях ще получи по 110 000 лв., а на вдовеца на 64-годишната жена - 130 хил. лв. Разследването, което да покаже кои са виновниците, не е завършило.

През 2018 г. прокуратурата повдигна шест обвинения, свързани с този случай, две от тях са насочени към различни шефове на АПИ – Лазар Лазаров и Дончо Атанасов. Обвинения имат и служителите на агенцията Илияна Захариева, Георги Златев, Надя Сачанска и Георги Фучеджиев.

 

Коментари

Новини Варна