IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Общество
09:20 | 6 декември 2023
Обновен: 23:51 | 28 април 2024

Пътник без билет наби кондукторка във влака

Тя му направила забележка, че пуши и това е предизвикало агресията му

По материала работи: Ставри Таргов
Пътник без билет наби кондукторка във влака

Снимка bTV

БДЖ започна вътрешна проверка, след като пътник без билет напада кондукторка във влака София - Пловдив. От синдиката на железничарите настояват да има транспортна полиция, съобщава bTV.

Инцидентът се случва в района на гара Стамболийски. Става въпрос за мъж, който се е качил без превозен документ във влака, а също така пушил.

Служителката е направила забележка на мъжа и това е предизвикало агресията му. Той е ударил жената по лицето, а след това е слязъл на гарата в Пазарджик и избягал.

„Хората ни са обучени как да се отнасят и да могат психологически да въздействат, но има хора, при които няма как. Кондукторката си е вършила служебните задължения.

Освен да се обадим на 112 и да избягваме конфликти, друго не можем да направим. Граждански арест означава саморазправа. Ние нямаме права да задържаме“, каза Петър Бунев, съпредседател на синдиката на железничарите към КНСБ.

Крайно време е да се замислят законодателят и управляващите дали не трябва да се върне транспортна полиция в БДЖ, смята той.

„Кореспондира се с полицията, но явно и там има кадрови проблеми и хората не достигат. Не могат да се осигурят екипи за всеки един влак, но винаги са вадени проблемни влакове, които се подават на полицията.

Най-добрият вариант ще бъде да има хора, които пряко отговарят за този транспорт, защото е много по-специфичен. Почти безконтролно могат да се качват пътниците“, допълни Петър Бунев.

По думите му случаи на агресия във влака има, но хората не трябва да се страхуват да пътуват.

Коментари

Новини Варна