IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Общество
11:20 | 13 февруари 2024
Обновен: 02:31 | 27 юли 2024

Кучета с полицейски елеци ще пазят реда в центъра на Бургас

В зоната на Морската градина ще има и велопатрули

По материала работи: Ставри Таргов
Кучета с полицейски елеци ще пазят реда в центъра на Бургас

Бургас въвежда пилотен модел за охрана на обществения ред - обучени кучета, облечени с полицейски елеци, ще патрулират заедно със служители от "Специализираните полицейски сили" към Областната дирекция на МВР.

Пешите патрули ще обхождат централните улици на града "Александровска" и "Богориди", районите около гарата и автогарата, както и Морската градина, съобщиха от дирекцията.

Иновативните патрули са част от инициативите на ръководството на ОДМВР - Бургас, предприети след проведената в началото на месеца среща по проблемите на сигурността, организирана от постоянната комисия по обществен ред и сигурност към Общински съвет Бургас.

В срещата участваха представители на ръководството на ОДМВР – Бургас, отдел „Охранителна полиция" и градските районни управления, като някои от дискутираните теми бяха свързани с движението на велосипеди и тротинетки по пешеходните зони и тротоарите в Бургас, контрола на безразборното паркиране на автомобили по улиците на аварийни светлини, извеждането на кучета без използването на повод и ограничаването на превозните средства, вдигащи шум над допустимата норма.

Взето бе решение за реорганизиране дейността по охрана на централната градска част, като по пешеходните зони ще се движат съвместни патрули от служители от „Обществен ред и сигурност" към Община Бургас и полицейски служители, сред които и тези със служебни кучета.

Към тях в зоната на Морската градина ще има и велопатрули, уточни говорителят на полицията Цветелина Рандева, цитирана от 24 часа.

Коментари

Новини Варна