IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Общество
16:00 | 25 февруари 2024
Обновен: 04:33 | 27 юли 2024

Февруари може да се окаже най-топлият месец от 140 г. насам

По-хладно ще е по морето от четвъртък, понеже ще се появи източен вятър

По материала работи: Ставри Таргов
Февруари може да се окаже най-топлият месец от 140 г. насам

В над цялата страна ще бъде много топло, прогнозира климатологът Георги Рачев пред „Телеграф“. В предпланинските райони температурите ще достигнат 17 градуса, а в Северна България и навсякъде по подветрените склонове на планините ще се усети фьоновият ефект на топъл вятър.

Така в Плевен, Велико Търново и Русе максималните температури ще достигнат на обяд до 20-22 градуса. Възможно е на някои места да има местни рекорди за деня, допусна Георги Рачев.

Свидетели сме на много силен южен поток, до вторник ще остане много топло, каза климатологът.

От четвъртък ни очаква захлаждане, така че с идването на Баба Марта в петък, събота и неделя времето ще е малко по-хладно, но не и студено.

Максималните температури ще се задържат между 12 - 17 градуса поне до неделя за националния празник 3 март. По-хладно ще е по морето от четвъртък, понеже ще се появи източен вятър, който ще носи студен въздух откъм морето.

Максималните температури по крайбрежието ще бъдат между 10 - 12 градуса.

Ако тази прогноза се осъществи, е възможно февруари да се окаже най-топлият за България от 140 години насам според Георги Рачев.

Коментари

Новини Варна