IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Общество
16:00 | 28 март 2024
Обновен: 06:00 | 27 април 2024

МОН иска явяването на матура по желание да се заплаща

Изпитът може да се положи еднократно в рамките на учебната година на завършване на XII клас или на следващата учебна година

По материала работи: Ставри Таргов
МОН иска явяването на матура по желание да се заплаща

Министерството на образованието предлага за повторно явяване на матура по желание да се заплаща такса, става ясно от проект за промени в Наредбата за оценяване на резултатите от обучението на учениците, публикуван на сайта на ведомството.

В нея е предвидено, че зрелостници, притежаващи диплома за средно образование, за целите на кандидатстването във висше училище, по свое желание, имат право да положат изпит по учебен предмет, по който вече са положили успешно държавен зрелостен изпит.

За целта те трябва да са заплатили такса съгласно Тарифата за таксите, които се събират в системата на предучилищното и училищното образование, по Постановление №195 на Министерския съвет от 2017 г.

Изпитът може да се положи еднократно в рамките на учебната година на завършване на XII клас или на следващата учебна година, пише "Труд".

Коментари

Новини Варна