IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Общество
20:17 | 25 юни 2015
Обновен: 21:55 | 26 февруари 2024

Църквата: Хомосексуалността вреди на личността!

Светият синод с открито писмо до общината срещу гей парада

По материала работи: Ставри Таргов
Църквата: Хомосексуалността вреди на личността!

"Хомосексуалността е противоестествена страст, която безусловно вреди на личността, семейството и обществото и нанася пагубни последици както върху физическото и психическото състояние на хората, така и върху духовното".

Това посочват в своя позиция по повод организирания на 27 юни гей-парад от Светият синод, като припомнят, че принципната позиция на Църквата по повод тези прояви остава през годините непроменена.
"Водена от разбирането, че Бог е дарил човека с лична воля и свобода сам да избира доброто, Църквата зачита частния живот и свободния избор на човека, като припомня думите от Свещеното писание, че трябва да се ръководим в своите решения и действия от принципа: "Всичко ми е позволено, ала не всичко е полезно", допълват от Синода.

Православната църква решително осъжда и всяка пропаганда на хомосексуализма и се противопоставя на опитите да се наложат греховните прояви като "норма", като повод за гордост и пример за подражание.

Светият Синод допълва, че подкрепя и откритото писмо до кмета Йорданка Фандъкова от български общественици, интелектуалци и журналисти по повод провеждането на поредния гей парад в българската столица и призовава общинските власти да се "вслушат в разумните и напълно основателни аргументи срещу провеждането на подобна публична демонстрация на хомосексуалната идентичност и претенции за особени привилегии за определени групи граждани", съобщава Dnes.bg.

Черно  море

 

Коментари

Новини Варна