IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Общество
12:55 | 1 юли 2015
Обновен: 11:51 | 21 април 2024

Болниците остават забранени за приватизация

Борисов: Реформираме скъпоструващите пътеки и течовете от касата

По материала работи: Юлиян Атанасов
Болниците остават забранени за приватизация

 

Болници няма да излизат от забранителния списък за приватизация и здравният министър Петър Москов ще оттегли текста с промените в Закона за лечебните заведения, който даваше възможност това да се случи.
Ангажимента си Москов е поел тази сутрин по време на заседание на председателския съвет в Народното събрание, на което присъства заедно с премиера Бойко Борисов и социалния министър Ивайло Калфин, пише dnes.bg.
"Москов пое ангажимент да изтегли своя проектозакон за приватизацията независимо, че има аргументи за това, за да търсим начини максимално да реформираме системата“, заяви Борисов по време на редовния блиц контрол в парламента.
Той добави, че заедно с министрите си е търсил подкрепа от всички парламентарни групи за здравните и социалните реформи, защото те са с хоризонт от 10 - 15 години.
Борисов призна, че в рамките на няколко години с милиарди се вдигат разходите в здравеопазването.
Сега държавата налива 4 милиарда лева, а отделно също толкова си доплащат пациентите.
"Над 8 милиарда влизат в системата. Течовете от касата, скъпоструващите клинични пътеки, са това, което ще се реформира“, обеща премиерът.

 

Коментари

Новини Варна