IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Общество
10:20 | 2 юли 2015
Обновен: 12:07 | 21 април 2024

Има забрана, но на Корал се строи. От общински съветници...

Единият дори е предложил забраната за строителството да е 1 юни

По материала работи: Деян Михайлов
Има забрана, но на Корал се строи. От общински съветници...

В разгара на сезона се строи в близост до плажа Корал, на 200 метра от къмпинга. Както навсякъде по морето, така и в цялата община Царево, където е въпросният строеж, строителството през лятото е официално забранено от властите.

Оказва се обаче, че точно представители на властите нарушават собствената си забрана, защото фирмата на комплекса е собственост на двама общински съветници от ГЕРБ в Царево Ангел Цигуларов и Георги Атанасов. „Това, което се случва е политическо събитие, това е удар срещу мен. Когато наруши нещо, човек си плаща глобата”, заяви той и обеща да даде интервю на Нова телевизия след изборите. 
Ангел Цигуларов каза още, че лично той бил предложил забраната за строителство в Царево да влезе в сила по-рано, за да са спокойни туристите – от 1 юни, вместо от 30 юни, но не  стана ясно защо тогава я нарушава.
Междувременно кметът на Царево, който също е от ГЕРБ, наложи санкция на своите съпартийци нарушители – 2 000 лева. Това обаче е по-малката глоба, която се полага на физически лица, вместо доста по-голямата за юридически. „Не е вярно,че съм наложил  глоба на фирма като за физическо лице. След законоустановения срок ще бъде издадено наказателно постановление със десетократно по-висока сума от цитираната”, заяви обаче кметът.

Коментари

Новини Варна