IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Общество
18:09 | 5 юли 2015
Обновен: 01:09 | 10 април 2024

Сметки за вода предизвикаха протест в Приморско

Жителите се притесняват, че от действията на ВиК ще плъзнат зарази

По материала работи: Борис Проданов
Сметки за вода предизвикаха протест в Приморско

Размирици избухнаха в Приморско заради спряна вода. Протестиращ предизвика катастрофа, след като се хвърли върху капака на кола.
Недоволните живеят в селищно образувание Узунджата и от вчера водата им е спряна. Причината е, че имат задължения към ВиК в размер на 40 хиляди лева.


Те нямаха разрешение да блокират пътя. За да изразят недоволството си те тръгнаха един след друг по две пешеходни пътеки в Приморско с идеята, че като пешеходци не могат да бъдат глобени и така блокираха движението.Напрежението ескалира и един от мъжете, за да спре поредния измъкващ се автомобил, просто скочи върху капака му. Лекар констатира, че травмите на пострадалия са стари.


"Проблемът е общ, в крадене на вода, неплащане на сметки, в непоставяне на водомерите там където им е мястото, в неработещи водомери, в непломбирани водомери, в течове безкрайни.“, коментира инскасаторът Мария Сиракова.Огромните сметки за вода идват от регистрацията само на един водомер, към който са прикачени всички останали. В селището живеят 350 човека през летните месеци и са притеснени, че ще плъзнат зарази, предаде bTV.

Коментари

Новини Варна