IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Общество
17:57 | 7 юли 2015
Обновен: 16:23 | 21 април 2024

Микробус уби 8-годишно дете край Пазарджик

Проба на шофьора с дрегер не е показала наличие на алкохол

По материала работи: Юлиян Атанасов
Микробус уби 8-годишно дете край Пазарджик


8-годишно момченце загина на място, след като бе блъснато от микробус на пътя от Пазарджик за Пловдив. Сигналът за инцидента е бил подаден в полицията малко след 14 часа, съобщава "24 часа", цитирайки говорителят на ОД на МВР Мирослав Стоянов. Две момчета, от близкия до мястото на инцидента ромски квартал на града, са тръгнали пеша по пътя за Пловдив с намерение да се къпят и ловят риба от намиращ се в близост напоителен канал.
В един момент те решават да пресекат изключително натовареното пътно платно, когато върху тях връхлита микробус "Мерцедес" с пазарджишка регистрация. Загиналото момче е било ударено от предната част на микробуса и умира на място. Другото успява да отскочи и се отървава само с уплаха.
Все още не се знае с каква скорост се е движило немското возило, но то е спряло на около 50 метра от мястото, където е било блъснато детето.
За момента от полицията не съобщават името на водача на микробуса, но е известно, че той е от Първомай. Проба на място с дрегер не е показала наличие на алкохол. В момента група от криминални експерти извършва оглед на мястото.
 

Коментари

Новини Варна