IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Общество
17:29 | 21 май 2014
Обновен: 17:54 | 14 април 2024

Износът на ток скочил със 100 %

Износът на ток скочил със 100 %

По материала работи: Златина Добрева
Токът скача с 10 % от октомври

Износът на ток се е увеличил със 100%. Това заяви енергийният министър Драгомир Стойнев след посещението си във ВМЗ - Сопот. Стойнев подчерта, че преговорите с ЕРП-та продължават, защото "искам тези 340 милиона лева отново да се върнат в НЕК".

Драгомир Стойнев каза, че във ВМЗ Сопот са наети на работа 230 души от началото на годината и се търсят още 60. Министърът допълни, че има поръчки, работи се и за нови и се мисли за квалифицирани работници, което се очертава като сериозен проблем. Новите работници са част от съкратените и са наети по програма на Бюрото по труда.

Стойнев съобщи, че в момента в завода работят 2235 души. Задълженията са 130 милиона лева - с 20 милиона лева по-малко от миналата година. В момента се водят консултации с министъра на образованието за разкриването на поне две специализирани паралелки в Професионалната гимназия "Владимир Заимов" в Сопот, където да се обучават деца за нуждите на завода, каза още Драгомир Стойнев.

Коментари

Новини Варна