IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Общество
11:59 | 1 май 2014
Обновен: 08:00 | 19 април 2024

Епископ Сионий стана игумен на Троянския манастир

Епископ Сионий стана игумен на Троянския манастир

По материала работи: Златина Добрева
Епископ Сионий стана игумен на Троянския манастир

Ловчанският митрополит Гавриил въдвори Величкия епископ Сионий за игумен на Троянския манастир "Успение Богородично". Владиката пожела Господ да му дари здраве, сили и мъдрост, че да направи така, че манастирът духовно и материално да заблести.
Според дядо Сионий първото нещо, което трябва да се направи, е да започне ремонтирането на съществуващите сгради и доизграждането на южното крило на манастира, започнато от дядо Григорий, да се обнови богослужението в храма, да се акцентира върху духовния живот и изповедта, върху светото причастие.
"Моят предшественик е направил много за светата обител и смятам да продължа неговите добри начинания, да отворя широко вратите, да влизат повече православни християни тук, както и досега, но и да се организират семинари, срещи, конференции и други инициативи. И още - да привличаме повече хора на това свято място, които да почувстват благодатта на Божията майка и светостта на този величествен старославен български манастир", заяви за БТА дядо Сионий.

Коментари

Новини Варна