IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Общество
14:16 | 29 март 2014
Обновен: 19:08 | 17 май 2024

Откриха ново спортно бижу - "Арена Ботевград"

Откриха ново спортно бижу - "Арена Ботевград"

По материала работи: Златина Добрева
Откриха ново спортно бижу - "Арена Ботевград"

Министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева откри новата спортна зала "Арена Ботевград", съобщи пресцентърът на Министерството на регионалното развитие.
Терзиева обявила, че повече от 35 млн. лв., осигурени от Публичната инвестиционна програма на правителството, ще бъдат вложени в изграждането на 15 спортни зали в българските общини до края на годината, а около 7,8 млн. лв. - в строителството и ремонта на детски и спортни площадки.
На откриването са присъствали председателят на парламента Михаил Миков, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, депутати, пише dnes.bg.
Пред жители и гости на Ботевград министър Терзиева отбелязала, че проектът е пример за взаимодействието между правителството и местните власти. Изграждането на спортната зала "Арена Ботевград" е финансирано с над 5 милиона лева собствени средства на община Ботевград, а правителството е осигурило 1,8 милиона лева от Публичната инвестиционна програма за завършване на залата.
"Арена Ботевград" е първият завършен проект със средства от Публичната инвестиционна програма на правителството, казала още министър Терзиева и напомнила, че заделените по програмата 500 млн. лв. ще допринесат за развитието на регионите.
"Арена Ботевград" разполага с 4500 седящи места и предоставя терен за републикански и международни спортни събития в девет дисциплини.
Oткриването на залата е пример за взаимодействието между държавата и общините, както и доказателство, че Публичната инвестиционна програма на правителството работи и се виждат първите резултати, отбелязала пред журналисти Десислава Терзиева.

Коментари

Новини Варна