IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Общество
10:28 | 25 януари 2014
Обновен: 09:24 | 16 май 2024

Въведоха ограничения в движението заради снеговалежи

Въведоха ограничения в движението заради снеговалежи

По материала работи: Златина Добрева
Въведоха ограничения в движението заради снеговалежи

Заради снеговалежи и заледявания по пътищата на страната, на места са въведени ограничения в движението.
Временно е ограничено движението по път I-5 Русе - Бяла при разклона за с. Обретеник и Екзарх Йосифово, поради аварирали тежкотоварни автомобили. Два товарни автомобила са се завъртели напречно на пътя I-5 Русе - Бяла при разклона за с. Обретеник и Екзарх Йосифово, съобщиха за „Фокус” от пресцентъра на ОДМВР - Русе. Пътят е затворен. На мястото има техника, която се опитва да издърпа камионите, но тя е недостатъчна и се очаква да дойде още, за да може да издърпат товарните автомобили и да се освободи движението. Няма информация за опашка. На мястото има полиция. Няма пострадали. Камионите са застанали напречно на платното, инцидентът се е случил поради заледен път.
В област Смолян бе въведено временно ограничение за движение през проходите Превала, Пампорово и Рожен всички моторни превозни средства да се движат с вериги, а товарните без ремаркета и полуремаркета през проходите Превала, Пампорово и Рожен. След 11.30 ч. ограничението бе свалено.
В Пазарджик бе въведено временно ограничение при движение по път II-37 Батак – Доспат. Всички моторни превозни средства се движат с вериги, а товарните автомобили без ремаркета и полуремаркета.
Въведено е ограничение за движение на тежкотоварни автомобили с ремаркета и полуремаркета през Троянски проход.
В Търговище 10 машини извършват частично опесъчаване по пътищата в града. Настилките са мокри, вали слаб дъжд. Времето е облачно. Температурите са от 4 до 6 градуса. Духа умерен източен вятър. Видимостта е добра. Котленският проход е отворен. Опасност от падащи камъни има по пътя Търговище-село Пролаз.
Във Велико Търново непосредствено след началото на снеговалежа след 9.30 часа, осем специализирани машини разпръскват пясъчно-солна смес и химическият препарат против обледяване „айсмелт”. Целта на извършваното третиране на първоначалната снежна покривка е да образува смес, която не позволява замръзване във вечерните и нощни часове с падането на температурите. Веднага след образуването на снежна покривка ще започне почистването на улиците и пътищата с машините с гребла.
В област Силистра са заснежени пътищата, на места настилките са заледени и се обработват. Най-проблемен е участъкът от км 103 до км 109 по пътя Силистра-Русе, заради заледяване, настилката се опесъчава. 11 машини са работили. Снежната покривка в областта е около 4-5 см. Превалява дъжд, примесен със сняг. Температурата е от минус 1 до 3 градуса. През нощта е оказано съдействие на два ТИР-а, закъсали по пътя Силистра - Русе и на аварирал камион по пътя Окорш - Паисиево - Главиница - Зафирово. Автомобилът се е завъртял на платното. Движението в област Силистра се извършва при зимни условия, информира actualno.com.
Във връзка със завалелия сняг над София фирмите-оператори, отговорни за зимното почистване на София започнаха да извеждат техниката си, за да бъде в готовност да започне обработки срещу заледяване. Това съобщиха от пресцентъра на Столична община. Снегопочистващите машини са в готовност да започнат обработки. Към момента градският транспорт се движи нормално по всички линии. В столичния район „Витоша” са започнали обработки срещу заледяване. Обработени са опасни и стръмни участъци със смеси срещу заледяване. Снеговалежът в планинската част на района е по-силен в сравнение с другите райони. Градският транспорт се движи нормално по всички линии. Шьофьорите трябва да оборудват автомобилите си за движение при зимни условия.
Оранжев и жълт код за силен вятър, обилен дъжд и за сняг са обявени за днес в страната.

Коментари

Новини Варна