IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Общество
14:15 | 31 май 2014
Обновен: 18:43 | 25 април 2024

"Транспортна полиция" се влива в жандармерията

"Транспортна полиция" се влива в жандармерията

По материала работи: Златина Добрева
Светлозар Лазаров: Има смъртен случай, има допуснати грешки

"Транспортна полиция" ще се влее в структурата на жандармерията, като няма да има съкращения на щата. Целта на преструктурирането е повишаване на качеството и ефективността в работата, съобщи главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.
Той обясни, че стратегическите обекти, които са от значение за националната сигурност, се охраняват от жандармерията. Имаме пет стратегически железопътни възела  – София, Пловдив, Варна, Горна Оряховица и Русе. С оглед оптимизиране на дейността  се налага и преструктурирането на „Транспортна полиция“. По думите му тя ще се влее в жандармерията и ще има жандармерийски управления. „Ще работим в насока минимизиране рисковете от терористични атаки“, поясни още Лазаров. Той бе категоричен, че това няма да доведе до освобождаване на служители, напротив – предвижда се те да преминат съответното обучение. Главен комисар Светлозар Лазаров посочи, че служителите, които осъществяват съответните патрули в подвижния железопътен състав, ще бъдат част от жандармерията. „Вървим в посока повишаване на ефективността и минимизиране на тези рискове”, подчерта Лазаров.

Коментари

Новини Варна