IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Общество
13:18 | 21 юни 2014
Обновен: 08:24 | 19 април 2024

17 трафопоста са наводнени в Добрич

17 трафопоста са наводнени в Добрич

По материала работи: Златина Добрева
17 трафопоста са наводнени в Добрич

17 трафопоста са наводнени в индустриалната част на Добрич и електрозахранването все още не може да бъде възстановено за около 2000 абонати, съобщават от общината.
От ВиК отводняват помпените станции в селата Минково и Приморци, след което ще бъде възстановено нормалното водоподаване във високите етажи на жилищните сгради в Добрич. Близо 50 пожарникари работят в най-засегнатите райони на града.
Две детски градини и ясла са наводнени и се очаква в началото на новата седмица децата да бъдат пренасочени в други заведения, посочват от общината.
Тъй като по коритото на река Добричка мостовите съоръжения са изровени и парапетите са съборени, движението на автомобили ще бъде ограничено, допълват от кметската управа.
До този момент в града 217 граждани вече са подали заявления за нанесени щети от наводнението, съобщи секретарят на общината Румен Русев, цитиран от днес.бг. По думите му е сформира общинска комисия за оценка на пораженията, а от утре екипи ще тръгнат на оглед на имотите.
Същевременно този следобед в Добрич отново заваля проливен дъжд, придружен с гръмотевици.

Коментари

Новини Варна