IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Общество
12:14 | 11 август 2015
Обновен: 11:02 | 18 май 2024

Червеният код за опасност от пожари остава в сила

Заради трайното засушаване режим на водата е въведен за жителите на три села в общините Ловеч и Тетевен

По материала работи: Ставри Таргов
Снимка БГНЕС

Остава в сила и червения код за опасността от пожари в Югоизточна и Северна България. Три големи пожара са гасили около полунощ хасковските огнеборци. Изгорели са 20 декара борова и брезова гора в района на селата Корен и Малък извор, съобщава БНР.

Има съмнения, че пожарите са умишлени, тъй като горският масив е запален  едновременно от няколко страни. Четири пожарни екипа са се борили със стихията и са успели да я спрат преди да се разпространи на по големи площи. Полицията издирва хората, запалили гората. От противопожарната служба отново предупреждават пастири, животновъди, земеделци и всички хора да внимават с огъня на открито през тези дни, в които е обявен червен код за опасните пожари в област Хасково .

Заради трайното засушаване режим на водата е въведен за жителите на три села в общините Ловеч и Тетевен. Засегнати са 14 хиляди души.
Режим на водата е въведен за жителите на три села в общините Ловеч и Тетевен. Предстои водоподаването да бъде нарушено и в други населени места в региона.Заради трайното засушаване и високите температури  в  Ловешка област дебитът на някои водоизточници е сериозно намалял. Това е принудило дружеството ВиК – Ловеч да въведе режим на водата в ловешките села Къкрина и Брестово и тетевенското село Градежница. Изготвен е график за пускането на водата, за да се осигурят необходимите количества в резервоарите.  Предстои  режим на водата ще бъде въведен и в град Тетевен и селата от общината Глогово и Голям извор, съобщи изпълнителният директор на ВиК – Ловеч Тихомир Матеев.

Той допълни, че  ще бъдат засегнати около 14 хиляди жители. Ловеч обаче не е застрашен от режим на водата, тъй като резервоарите в областния град се захранват с необходимите количества.

Черно море

Коментари

Новини Варна