IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Общество
21:31 | 11 август 2015
Обновен: 11:01 | 18 май 2024

Над 4500 кубика дърва получиха доброволци, помогнали на бедстващи хора

Жестът е за участието им в ограничаване на последиците от снежното бедствие през март

По материала работи: Ставри Таргов
Над 4500 кубика дърва получиха доброволци, помогнали на бедстващи хора

Южноцентралното държавно предприятие е предоставило над 4500 кубика дърва на 880 доброволци от Смолянска област, които помогнаха на бедстващите тази година, съобщи заместник-областният управител Зарко Маринов след среща с директорите на горските стопанства в Смолян, Златоград, Славейно и Смилян. Техните територии бяха засегнати най-много от снежното бедствие през март, повалило повече от 320 хиляди кубика дървесина.

Списъците на доброволците, на които Управителният съвет на ЮЦДП е одобрил добив на дърва за огрев, без да заплащат утвърдената цена на корен, са изпратени в горските стопанства. Най-много те са в Държавно горско стопанство "Златоград", което включва териториите на общините Златоград, Мадан и Неделино - 2355 куб. м. Издадените позволителни за сеч от тези общини обаче са за едва 52 кубика.

По-инициативни са доброволците в община Рудозем и района на село Смилян. От одобрените 1308 куб. м на ДГС "Смилян" издадените позволителни за сеч са за 1100 кубика, а от 664-те кубика за добив в ДГС "Смолян" все още няма нито едно позволително за сеч.

Списъкът с доброволците, както и предоставеното им количество за добив според положените часове труд, е изпратен до медиите и е публикуван на сайта на Областната администрация, допълни Зарко Маринов, цитиран от БНР.

Черно море

Коментари

Новини Варна