IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Общество
08:10 | 30 юни 2014
Обновен: 09:58 | 25 март 2024

Влизат в сила промените в Закона за обществените поръчки

Влизат в сила промените в Закона за обществените поръчки

По материала работи: Юлиян Атанасов
Влизат в сила промените в Закона за обществените поръчки


 От 1 юли участниците в обществени поръчки няма да доказват, че не са наказвани за наемане на незаконно пребиваващи чужденци, съобщава БГНЕС.
Възложителите на обществени поръчки, обявени след 1 юли, не могат да поставят условие участниците да доказват, че нямат наложени административни наказания за наемане на работа на незаконно пребиваващи у нас чужденци през последните до 5 години. Възможността за въвеждане на подобно изискване като условие за участие отпада с последните промени в чл. 47, ал. 2, т. 4 от Закона за обществените поръчки. По-голямата част от тях, включително и тази на чл. 47 от ЗОП, влизат в сила от 1 юли 2014 г., съобщават от Главната инспекция по труда.
Удостоверението за липса на административни наказания се издава на участниците от Главна инспекция по труда. За процедурите, стартирали преди 1 юли, инспекцията ще продължи да издава документа, ако доказването на обстоятелството за липса на административно наказание за наемане на незаконно пребиваващи у нас чужденци е поставено като условие.

Коментари

Новини Варна