IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
Общество
12:02 | 30 юни 2014
Обновен: 08:31 | 19 април 2024

Оградата по границата с Турция готова до броени дни

Оградата по границата с Турция готова до броени дни

По материала работи: Юлиян Атанасов
Оградата по границата с Турция готова до броени дни

До броени дни ще бъде готова оградата на южната ни граница с Турция, обяви военният министър Ангел Найденов, който участва в тържествена церемония по случай приемането на длъжност на новия началник на отбраната вицеадмирал Румен Николов, пише dnes.bg. "Няма друга структура, която да е или да беше в състояние да изгради за 4 месеца защитното съоръжение, от които 2 месеца преминаха в постоянни дъждове. Ние сме на броени дни от завършване на това значително съоръжение за Българската армия, необходимо за сигурността на България ”, посочи той.
Изграждането на оградата по границата с Турция бе наложено заради сериозният бежански поток от Сирия през есента на миналата година. В последствие обаче възникна скандал за цената на оградата.
Както Dnes.bg съобщи, в началото на 2014 г. премиерът Пламен Орешарски поиска проверка, за да се установи как цената на оградата е скочила от 5,1 млн. лв. на 9,6 млн. лв.
Инспекторатът към МС откри редица нарушения и препоръча на министрите на отбраната и на вътрешните работи да предоговорят цената и да накажат виновните. Самият Ангел Найденов определи като факт, че има допуснати грешки, слабости, нарушения и заяви, че ще бъдат предприети дисциплинарни и административни мерки.

 

Коментари

Новини Варна