IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Общество
16:46 | 6 юли 2014
Обновен: 14:29 | 19 април 2024

Тома Белев незаконно управлявал парковете

Тома Белев незаконно управлявал парковете

По материала работи: Слав Велев
Тома Белев незаконно управлявал парковете

В свое решение от тази седмица ВАС определи, че председателят на „Асоциация на парковете в България” е заел поста незаконно и не може да я представлява, тъй като никой не го е избирал за такъв, пише news.bg.

Белев, който е и председател на „Зелени Балкани”, сам е узурпирал шефското място в парковата асоциация, а нейното общо събрание, което единствено може да избере председател, не се е събирало от 2003 година насам.

Съгласно решението на ВАС следва, че всички документи, парафирани от Белев през последните седем години, са незаконни. Въпреки това между 2008-2014 година той незаконно е разпределял парични средства и е получавал финансово възнаграждение за труда си.

Според национална асоциация „Българско Черноморие” през въпросния период Белев е насочвал средства и към коалиция „За да остане природа в България", на която също е член.

Еколозите припомнят, че това не е първият скандал, в който се замесва Тома Белев. Той е един от зелените, които през 2007 г. срещу 7 млн. лв. разчертаха картата на Натура 2000. Впоследствие екологът се превръща в единственият строител на брега на Поморийското езеро. През 2013г. търговската фирма „Екологичен център” ЕООД, собственост на управляваната от Белев НПО „Зелени Балкани”, бе замесена в скандал с проект за 3,5 млн. лв., предназначени за „броене на делфини”.

В заключение от национална асоциация „Българско Черноморие” изтъкват, че казусът около Белев е пример за действието на т.нар. „зелен октопод” и екологичната мафия в България.

Коментари

Новини Варна