IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Общество
09:03 | 9 юли 2014
Обновен: 08:37 | 19 април 2024

Кабинетът отмени решението за приватизацията на почивна база "Св. Св. Константин и Елена"

Кабинетът отмени решението за приватизацията на почивна база "Св. Св. Константин и Елена"

По материала работи: Златина Добрева
Кабинетът отмени решението за приватизацията на почивна база "Св. Св. Константин и Елена"

Правителството отмени РМС 766/2012 за приватизация на почивна база „Св. Св. Константин и Елена” – Варна. Решението предвиждаше имотът да бъде продаден от Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол чрез публичен търг с явно наддаване.
Днешният акт на Министерския съвет е в резултат на отправеното искане за безвъзмездно предоставяне на почивната база в управление на Министерството на правосъдието за нуждите на Прокуратурата на Република България.
Правителството прие решение за намаляване капитала на „Специализирани болници за рехабилитация – Национален комплекс” ЕАД чрез обезсилване на акции върху част от топлопровода „Чепино” с помпена станция.
Водопреносното съоръжение към лечебното заведение не обслужва филиала на държавното дружество във Велинград. В същото време то е единствената възможност за захранване с минерална вода на шест други обекта в града и трябва да се поддържа в добро техническо състояние. По тази причина правото на собственост върху него ще бъде прехвърлено безвъзмездно на общината, за което местният парламент във Велинград е дал съгласието си.
Помещение за административни нужди получи регионалният офис в Търговище на Комисията за защита от дискриминация. То се намира на първия етаж в административната сграда на ул. „Христо Ботев” в града.
С друго решение на кабинета вещи – публична държавна собственост, намиращи се на територията на летищата в Бургас и Варна, бяха обявени за вещи – частна държавна собственост. Те са предоставени за управление на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията за нуждите на Главна дирекция „Гражданска въздухоплавателна администрация”, но вече са негодни за употреба и предстои тяхното премахване. За реализацията на приход за държавния бюджет е предвидено ГД „Гражданска въздухоплавателна администрация” да извърши възмездно разпореждане с вещите, които могат да се използват повторно, като резервни части или като скрап.

Коментари

Новини Варна