IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Общество
17:38 | 15 юли 2014
Обновен: 08:43 | 19 април 2024

Плевнелиев поздрави Юнкер за избирането му начело на ЕК

Плевнелиев поздрави Юнкер за избирането му начело на ЕК

По материала работи: Юлиян Атанасов
Плевнелиев поздрави Юнкер за избирането му начело на ЕК



Президентът Росен Плевнелиев поздрави Жан-Клод Юнкер по повод избирането му за председател на Европейската комисия, съобщиха от прессекретариата на държавния глава, цитирани от dnes.bg. "Бих искал да Ви поздравя най-сърдечно по повод избирането Ви за председател на Европейската комисия и да Ви пожелая успех в тази високоотговорна мисия. Вие заставате начело на Европейската комисия в един нелек, но решителен за Европа момент.
Дългогодишната финансова и икономическа криза засегна сериозно не само икономиките на отделните държави-членки, но и живота на европейските граждани“, се чете в писмото на Плевнелиев.
В своето приветствие, държавният глава изразява увереност, че опитът на Юнкер като министър-председател на Люксембург ще помогне за възстановяването на общественото доверие в европейските институции и в европейската интеграция в името на една по-силна и единна Европа.
"Искам да Ви уверя в подкрепата на Република България за обявеното от Вас „ново начало за Европа“ чрез изграждането на социална пазарна икономика, стимулиране на растежа и справяне с младежката безработица. Страната ни ще продължи да работи заедно с Вас за намирането на адекватни решения на съвременните предизвикателства“, завършва писмото на президента Плевнелиев.

Коментари

Новини Варна