IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Общество
11:53 | 17 юли 2014
Обновен: 22:21 | 25 март 2024

На фона на буксуващия парламент БСП излиза с противоречиви сигнали за оставката на кабинета

На фона на буксуващия парламент БСП излиза с противоречиви сигнали за оставката на кабинета

По материала работи: manager
На фона на буксуващия парламент БСП излиза с противоречиви сигнали за оставката на кабинета

  Шефът на парламента Михаил Миков намекна, че правителството може би ще си отиде в сряда. „Ако има оставка тогава, Народното събрание ще я гласува“, каза той. Миков призна също, че е юридически възможно липсата на кворум в парламента да отложи във времето оставката на правителството.

Според шефа на НС обаче това ще е некоректно. "Решили сме да има избори есента, ако няма оставка, има и други начини, но смятам, че нещата ще се развият както сме решили“, каза Миков.

В същото време депутатът от БСП Борислав Гуцанов обяви, че оставката на правителството може да се забави заради евентуалната актуализация на бюджета. „По принцип всичко е възможно, тъй като има необходимост от една определена актуализация“, каза той в интервю пред „Фокус“. Той допълни, че се надява да не се стигне до това, но и каза, че ако е необходимо, оставката ще се забави.

Преди две седмици премиерът Пламен Орешарски обяви, че ще подаде оставката си между 23 юли и 25 юли с мотива, че иска да е след 21 юли, когато се очакваше КТБ да отвори врати. Във вторник обаче стана ясно, че банката няма да заработи отново тогава.

Във вторник шефката на групата на ГЕРБ Цецка Цачева разказа, че е попитала по време на консултациите с БСП и ДПС кога премиерът Орешарски ще подаде оставка, но не е получила отговор.

Пред журналисти председателят на групата на БСП Атанас Мерджанов тогава също не даде конкретен отговор, но обяви, че премиерът вече е дал отговор на този въпрос. Лидерът на ДПС Лютви Местан тогава каза, че няма нагласа да се удължава работата на правителството и на парламента.

dnes.bg

Коментари

Новини Варна