IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Общество
08:31 | 29 юли 2014
Обновен: 04:21 | 16 април 2024

Жена почина при пороите в Габровско, търсят сина й

Жена почина при пороите в Габровско, търсят сина й

По материала работи: Златина Добрева
Жена почина при пороите в Габровско, търсят сина й

Поройните дъждове в Габровско са причинили смъртта на 61-годишна жена от село Враниловци. В неизвестност е 39-годишният й син, съобщи кметът на Габрово Таня Христова пред „Фокус“.
По думите й най-тежка е ситуацията в селата Враниловци, Трънито, Яворец, Новаковци, Гъбене, Стоевци.
Множество къщи са наводнени, отнесени са селскостопански постройки и леки автомобили.
По данни на общинския щаб по сигурността от 20 часа вчера до 1.00 часа днес над общината са паднали валежи с интензитет над 200 литра на квадратен метър.
По време на пороите и заради разразилата се гръмотевична буря през нощта без ток са останали 70 села и 4 квартала на Габрово. Електрозахранването е възстановено, сега без ток е само хижа "Хлебна" в местността Узана.
Без вода днес са селата Гъбене, Стоевци, Враниловци и западната индустриална зона на Габрово, тъй като проливните дъждове са прекъснали водопроводите. Възстановителните работи по водоподаването ще започнат след спадане на нивото на реките и деретата, над които минават водопроводите.
Тази нощ аварийно-спасителни работи са извършвали 6 екипа и 25 служители на службата за пожарна безопасност и защита на населението, пише dnes.bg.
Рано тази сутрин комисии на общината са тръгнали по пострадалите от пороите места, за да установят щетите. Почистват се наносите от пороите и се освобождават шахтите и водостоците от калта и натрупаната земна маса.

Коментари

Новини Варна