IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Общество
18:07 | 7 август 2014
Обновен: 12:35 | 25 април 2024

Жена почина в Пазарджик, Спешна помощ не праща линейка заради отпускари

Жена почина в Пазарджик, Спешна помощ не праща линейка заради отпускари

По материала работи: Ставри Таргов
Жена почина в Пазарджик, Спешна помощ не праща линейка заради отпускари

52-годишна жена от Пазарджик почина, след като от Центъра за спешна медицинска помощ са отказали да изпратят линейка до дома й. Твърдението е на съпруга на починалата жена.

В писмо до медиите Васил Томов съобщава, че на 23 юли съпругата му Мария, която страда от остра чернодробна недостатъчност, получава кризи.

Първото обаждане до "Спешна помощ" е в 19:30 часа. Следват още няколко обаждания, но оттам съобщават, че след като пациентката живее на 100 м от здравното заведение, е по-добре близките й да я докарат сами.

В 23 часа все пак пристига екип на "Спешна помощ". Бият обезболяваща инжекция на жената, но след час-два състоянието й отново се влошава. Тогава близките й я откарват в пловдивска болница, където жената издъхва. Лекарите са установили възпаление на жлъчката. В Центъра за спешна помощ започна вътрешна проверка на случая след подадена жалба от съпруга на починалата Мария.

"Това, което ни забави, е, че двама от нашите колеги са в платен годишен отпуск. Ние на всяка цена трябва да изискаме и да изчакаме техните писмени обяснения по случая. Днес един от фелдшерите мина оттук, очакваме медицинската сестра да дойде най-рано в понеделник, след което все пак ще ни трябва ден-два технологично време и ще имаме окончателно становище. Причината за смъртта поради неоказана спешна медицинска помощ е предмет на съдебно-медицинска експертиза и не бих могла да дам отговор на този въпрос", обясни пред БНР директорът на звеното д-р Надка Пангарова.

Черно море

Коментари

Новини Варна