IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Общество
05:39 | 8 август 2014
Обновен: 08:58 | 19 април 2024

Плащат помощите на пострадалите във Врачанско

Плащат помощите на пострадалите във Врачанско

По материала работи: Златина Добрева
Плащат помощите на пострадалите във Врачанско

Днес трябва да започне изплащането на еднократните помощи от 325 лева за пострадалите от наводненията в Мизия, Бяла Слатина, Крушовица и Борован.
В Мизия днес пристигат министърът на здравеопазването Мирослав Ненков и главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев. Вчера в наводнения град бяха вицепремиерът Йордан Христосков и министърът на вътрешните работи Йордан Бакалов. При срещата им с пострадалите от наводнението, които от дни са евакуирани в детската градина в града, стана ясно, че се подготвя изграждането на фургонно селище, в което могат да бъдат настанени. Освен фургони за живеене, то ще има и необходимите санитарни помещения.
Още два дни ще продължи отводняването на засегнатите къщи, дворове и улици в Мизия, информира БНР. Дезинфекцията и цялостното почистване на засегнатите квартали ще започне след окончателното отводняване на бедстващия град.

Коментари

Новини Варна