IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Общество
20:50 | 30 август 2015
Обновен: 10:44 | 18 май 2024

Вежди Рашидов обяви началото на ремонта на Драматичния театър в Пловдив

За целта от държавния бюджет бяха отпуснати 4 милиона лева

По материала работи: Ставри Таргов
Снимка БГНЕС

В Пловдив министърът на културата Вежди Рашидов обяви началото на ремонта на Драматичния театър. През август 2013 г. в сградата възникна пожар, който направи голямата сцена неизползваема. На събитието в Пловдивския театър трябваше да присъства и премиерът Бойко Борисов. Той обаче не успя да кацне в Пловдив заради техническия проблем с правителствения самолет.

Проектът за ремонт на Пловдивския театър предвижда промяна на всички основни инсталационни системи, възстановяване на сцената и инсталиране на нова озвучителна и осветителна система, както и подобряване на акустиката. За целта от държавния бюджет бяха отпуснати 4 милиона лева , заяви министър Вежди Рашидов, цитиран от БНР.

След 10 дни Пловдивският театър е домакин на традиционния фестивал „Сцена на кръстопът“. Както и в предните 2 години след пожара представленията ще са играят на камерната сцена и в Културния дом „Борис Христов“.

Черно море

 

Коментари

Новини Варна