IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Общество
16:27 | 22 август 2014
Обновен: 09:06 | 19 април 2024

Служебният кабинет ще осигури пари за тържествата на Шипка

Служебният кабинет ще осигури пари за тържествата на Шипка

По материала работи: Юлиян Атанасов
Служебният кабинет ще осигури пари за тържествата на Шипка


Служебното правителство ще направи всичко необходимо да осигури финансови средства за обезпечаване на дейностите по организирането на Националните чествания за отбелязването на 137-годишнината от Шипченските боеве, съобщава БГНЕС. Кулминацията на честванията на епопеята, която за поредна година ще се проведе под егидата на държавния глава Росен Плевнелиев на 23 август, е повод за много българи да се обединят около родолюбива кауза и да си припомнят, че предшествениците ни, единни и самоотвержени, са заслужили свободата на България. Националните чествания на 137 години Шипченска епопея, които съвпадат с 80-годишнината от създаването на Паметника на свободата на връх Шипка, пораждат чувства на патриотизъм и родолюбие, се казва в съобщението на правителствената информационна служба.
От служебния кабинет припомнят, че със свое решение от 20 август правителството вече осигури охраната на Музея "Шипка-Бузлуджа", която ще бъде осъществявана за сметка на МВР. Правителството ще направи също така всичко необходимо и за тържествата на Шипка.
Заявката на служебния кабинет на проф. Георги Близнашки идва, след като стана ясно, че 20 000 лева не достигат за честванията на исторически връх. Искане за отпускане на сумата било направено на 30 юли, но останало неразгледано от кабинета тогава.

Коментари

Новини Варна