IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Общество
11:46 | 30 август 2014
Обновен: 09:09 | 19 април 2024

Българи и украинци протестираха срещу политиката на Русия

Българи и украинци протестираха срещу политиката на Русия

По материала работи: Златина Добрева
Българи и украинци протестираха срещу политиката на Русия

Пореден протест срещу политиката на Русия спрямо Украйна се проведе днес пред руското посолство в столицата. Демонстрантите призоваха агресията да спре, а хората да не остават равнодушни към случващото се в Украйна.
Протестиращите, украинци и българи, се събраха пред руското посолството у нас малко преди 11 ч., носейки плакати с лозунги срещу руския президент Владимир Путин и с украинското знамена в ръка. Някои от тях дори бяха облечени в цветовете на украинския национален флаг: "Искаме да бъде спряна тази война. Ние вътре в Украйна нямаме никакви проблеми с никого. Ние искаме просто руската войска да излезе от Украйна. Всички проблеми, каквито има в Украйна така, както всички други малки държави – всичко може да бъде решено, но искаме само мир" - заяви един от протестиращите.
"Ние сме в XXI век и не бива в момента хората да заемат пасивна позиция, защото от това зависи дали ще се запази мира в Европа и в света, защото Путин няма да се спре. Искаме да спрем тази агресия, защото бъдейки равнодушни към такива събития, всички сме виновни за това нещо" - допълни друг от недоволните.
"Украйна защитава интересите на цяла Европа, не само на Украйна. И европейските народи трябва да поддържат Украйна в тази ситуация."
Демонстрацията премина при сериозно полицейско присъствие. До намеса на силите на реда обаче не се стигна.
bgonair.bg

Коментари

Новини Варна