IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Общество
07:34 | 13 септември 2014
Обновен: 17:38 | 8 май 2024

Опасни асансьори продължават да са в движение

Опасни асансьори продължават да са в движение

По материала работи: Златина Добрева
Опасни асансьори продължават да са в движение

Опасни асансьори продължават да са в движение.
Преди време екип на Нова показа асансьори в 10-етажен блок в столичния квартал „Иван Вазов". В блока живеят десетки семейства. Асансьорите бяха във видимо неизправно състояние, очевидно опасни.
Три месеца по-късно репортер се върна със специалист на мястото, за да провери дали съоръженията са поправени. Оказва се обаче, че нищо не е направено.
„Кабината не трябва да се клати, това е опасно. Това значи, че плъзгачите са износени, не може да се центрова добре клиновият механизъм. Ако тази кабина започне да пада, клиновете няма да заклинат и кабината ще се забие в шахтата", обясни Валентин Маринков. Съоръжението обаче е в движение.
Оказва се, че втората кабина също е в окаяно състояние. Специалистът забелязва веднага, че на вратата няма хармоника, която да предпазва пътниците. Вместо това е сложена тапа, с която е подпрян контактът, за да може асансьорът да се движи. Установява се, че преглед не е правен от 2010 г.
„Контролът продължава да е никакъв", заяви Валентин Маринков пред nova tv.

Коментари

Новини Варна