IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Общество
10:09 | 15 септември 2014
Обновен: 23:37 | 17 април 2024

49 000 първолаци ще получат помощи от 250 лева

49 000 първолаци ще получат помощи от 250 лева

По материала работи: Златина Добрева
49 000 първолаци ще получат помощи от 250 лева

Очакваме около 48-49 000 първокласници да бъдат подпомогнати с по 250 лева. Това съобщи в Пловдив вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Йордан Христосков, цитиран от dariknews. По думите му по-голяма част от родителите, подали молби, вече са получили еднократната помощ. Това са 36 000 семейства. Приемът на молби продължава до края на месеца.
При откриването на учебната година в Националната търговска гимназия в Пловдив Христосков, заяви пред журналисти, че повишението на пенсиите от 1 юли не се отразява на правото за получаване на енергийна помощ, освен ако хората нямат увеличение на други доходи. Така на практика всички, получавали енергийни помощи за предишния период, ще получават и сега. Сумата за подпомагане от около 65 лева ще бъде коригирана, след като стане ясно с колко ще се увеличи цената на електричеството.
Служебният министър Йордан Христосков е завършил преди 44 г. Търговската гимназия в Пловдив, където училищния звънец днес би за 105-ти пореден път. При тържествената церемония началникът на Регионалния инспекторат по образование Иванка Киркова прочете поздравителен адрес от министъра на образованието Румяна Коларова за новата учебна година. Училището подпомага инициативата за пострадалите от наводненията в страната с дарителски есемеси.

Коментари

Новини Варна