IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 21°
Общество
17:43 | 8 септември 2015
Обновен: 19:44 | 23 април 2024

Спасиха самотна майка с огромен тумор в главата

Софийска фирма, пожелала да остане анонимна, дарила значителна сума

По материала работи: Борис Проданов
Спасиха самотна майка с огромен тумор в главата

36-годишна жена с огромен тумор в главата бе спасена в Университетската болница в Плевен, съобщиха от пресцентъра на лечебното заведение.
Пациентката е самотна майка на шест деца.


Операционният екип от "Неврохирургия" е бил в състав д-р Младен Овчаров, д-р Антон Партенов, анестезиологът д-р Катя Любенова, начело с началника на клиниката доц. д-р Йордан Панов.


Лекарите са отстранили изцяло тумора, обхващащ голяма част от едното полукълбо на мозъка и черепа. След втория оперативен ден пациентката е добре и се движи без неврологични нарушения след интервенцията, посочва доц. Панов.


Той благодари за благотворителността на софийска фирма, пожелала да остане анонимна. Тя е дарила значителна сума, за да може операцията да протече по модерен начин.


По думите на доц. Панов се е налагало слагане на импланти, чрез които операцията е извършена с необходимите консумативи по съвременен метод. По думите му, екипът е свършил "чудесна работа".

 

dnes.dir.bg

Коментари

Новини Варна