IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Общество
18:20 | 8 септември 2015
Обновен: 18:02 | 23 април 2024

Гвардейците ще задобряват и на... футбол

Националната гвардейска част е обявила обществена поръчка за мини футболно игрище

По материала работи: Борис Проданов
Гвардейците ще задобряват и на... футбол

Националната гвардейска част (НГЧ) обяви възлагане на обществена поръчка, чийто предмет е ”Изграждане на мини футболно игрище в Националната гвардейска част”, предаде репортер на БГНЕС.


Командирът на Националната гвардейска част (НГЧ) бригаден генерал Боян Ставрев заяви, че това е много важно и необходимо за тях, жизнено необходимо за възстановяването на гвардейците, НГЧ няма абсолютно никакъв спортен комплекс. „Единственото формирование в българската армия, което до ден днешен няма къде да спортува, са гвардейците. Ако искат да играят някъде футбол трябва да си заплащат”, каза той. Това мини футболно игрище, отбеляза Ставрев е само и единствено за гвардейците и за никой друг.


„На това игрище друг няма да стъпне да играе. Това игрище се прави само и единствено за гвардейците”, категоричен е бригадният генерал и подчерта, че това ще спомогне те да се разтоварват. Боян Ставрев мисли, че вече е било крайно време, даже са закъснели с изграждането на игрището, като добави, че само от началото на годината има 36 гвардейци, които са напуснали.


В описанието на поръчката е казано, че площта на заградения терен - игралното поле и обслужващите сервитутни зони около него, е приблизително 30,22 / 53,60 метра. Игралното поле е стандартно с размери 24/48 м. Около игралното поле има сервитутна зона, която е задължителна за осигуряване на необходимия комфорт при игра. Цялото оградено пространство ще бъде застлано с настилка от изкуствена трева. Има записан и подобект „Външно осветление”, в чиято част се казва, че „в участъка покрай игрището на 0,6 м от оградата се изправят 6 бр. горещо поцинковани стоманотръбни стълба. За управление на осветлението на фасадата на таблото да се монтират бутони. Всеки стълб с тройка прожектори на него ще се включва от отделен бутон.

Коментари

Новини Варна