IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Общество
17:07 | 12 септември 2015
Обновен: 15:47 | 10 април 2024

Времето на 13 септември: Валежите спират

По-значителна облачност ще има до обяд над Дунавската равнина

По материала работи: Борис Проданов
Времето на 13 септември: Валежите спират

Още вечерта преваляванията в източните райони ще спрат. Започналото разкъсване и намаление на облачността ще обхване по-голямата част от страната. По-значителна ще остава все още в Дунавската равнина и Родопската област. В неделя вече ще е без валежи. По-значителна облачност ще има до обяд над Дунавската равнина. Там и из Тракия в предобедните часове на много места ще бъде и с намалена видимост, но по-късно през деня над повечето райони ще е слънчево. Вятърът в Източна България ще отслабне. Сутринта ще е по-хладно, но дневните температури ще се повишават и максималните в повечето места ще са между 22 и 27 градуса.

 

Атмосферното налягане ще е малко по-високо от средното за септември.И над планинските райони облачността ще намалее. По-значителна ще се задържа над билата. Вятърът по високите части ще е до умерен, от изток. Дневната максимална температура на 1200 м ще достигне около 18 градуса, на 2000 м - около 13 градуса. По Черноморието вече ще е без валежи, с променлива облачност. Вятърът ще е слаб, предимно от североизток-изток. Максималните температури ще са 23-24 градуса, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението ще е 2-3 бала.

Коментари

Новини Варна