IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Общество
18:52 | 24 септември 2015
Обновен: 00:02 | 24 април 2024

Чака ни есенен петък

В западните райони е възможно да превали следобед

По материала работи: Юлиян Атанасов
Чака ни есенен петък

През нощта облачността ще се разкъса и намалее, над по-голямата част от страната, до ясно време, но на места в низините ще се образува ниска облачност, прогнозират синоптиците от НИМХ към БАН. Минималните температури, в повечето места, ще са между 14 и 19 градуса, в София около 14 градуса, пише dnes.bg.
Утре в сутрешните часове на много места в низините ще има ниска облачност, която до обяд ще намалее и след обяд над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. През деня облачността над Западна България ще се увеличи и след обяд на много места ще има валежи, в отделни райони интензивни. В Източна България и по долината на Струма ще духа до умерен южен вятър. Максимални температури между 23 и 28 градуса, в София около 23 градуса.
Над планините от Западна България облачността ще е значителна и след обяд и през нощта срещу събота ще има валежи. Над масивите от Централна и Източна България ще бъде предимно слънчево. Ще духа предимно умерен юг-югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 16 градуса, на 2000 метра - около 11 градуса.
Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове на места ще има ниска облачност. Ще духа до умерен южен, следобяд юг-югоизточен вятър. Максималните температури ще са между 23 - 27 градуса. Температурата на морската вода е 23 - 24 градуса. Вълнението на морето ще е един - два бала.
 

Коментари

Новини Варна