IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Общество
20:27 | 9 октомври 2015
Обновен: 13:40 | 24 април 2024

Изверг преби с тръба бигълче, щяло да му изяде кокошките

Над 3000 души от Хисаря се вдигат на протест срещу жестокостта

По материала работи: Ставри Таргов
Снимка Dnes.bg

Изверг преби почти до смърт малко кученце в Хисаря. Районна прокуратура в Пловдив образува досъдебно производство срещу насилника Стоян Иванов, а над 3000 души са заявили участие в масов протест, който ще се проведе в събота в Хисаря.

Бигълът Алис е на година и 4 месеца. В момента е с травми в областта на муцуната, врата и кръста заради побой с метална тръба, нанесен от съседа на стопаните му.

"Живеем в къща и Алис прекарва по - голяма част от времето на двора, където си играе. Тя е на година и четири месеца, чистокръвно бигълче. Изключително дружелюбна и мила. Никога не е нападала човек или животно. В момента правим ремонт, някой явно е оставил входната врата отворена и тя е излязла навън. Видях, че я няма и аз и приятеля ми веднага хукнахме да я търсим. След минути чухме някакво ужасно скимтене, от което буквално ми се изправи косата. Побягнахме в посока на писъците и я видяхме да лежи на земята цялата в кръв. На гърба и имаше огромна дупка. Не дишаше и решихме, че е мъртва" разказва собственикът на кучето Стоян Бочуков пред Dnes.bg

На кучето е извършен преглед, от който се установява, че е удряно многократно с метален прът. Алис частично е загубила зрението си и има проблеми с равновесието. Насилникът обяснил, че пребил кучето, защото можело да изяде кокошките му. Срещу пенсионера вече са повдигнати обвинения.

„Обвинението е за проявена жестокост към животно, като му е причинил противозаконно тежко увреждане. По първоначални данни Стоян Иванов нанесъл множество удари с прът на куче от породата бигъл, тъй като кучето нападнало кокошките му”, съобщиха за Dnes.bg от Районна прокуратура-Пловдив.

Наказанието, което законът предвижда за това престъпление е лишаване от свобода до три години и глоба от хиляда до пет хиляди лева.

Dnes.bg

 

Коментари

Новини Варна