IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Общество
13:39 | 17 октомври 2015
Обновен: 18:15 | 24 април 2024

Мигрантите са навсякъде, отбелязват в Средец

Хората от града с подписка в подкрепа на граничния полицай

По материала работи: Юлиян Атанасов
Мигрантите са навсякъде, отбелязват в Средец

В Средец пуснаха подписка в подкрепа на граничния полицай, който стреля и уби нелегален мигрант, съобщава Нова тв.Междувременно, отговор на въпросите какви точно са нелегалните мигранти, кой е водачът им, къде са отивали и наистина ли рикошет на куршум е причина за смъртта на един от тях, няма. А от прокуратурата отказват всякакви изявления.Събраните подписи в защита на униформения, който простреля смъртносно един от мигрантите са почти 400.

 

Според хората, граничният полицай Вълкан Хамбарлиев е изпълнявал служебния си дълг и е защитил страната ни. По думите на местните нелегалните мигранти са навсякъде.Както Dnes.bg писа, инцидентът на границата, при който бе прострелян смъртоносно мигранта, накара Бойко Борисов да напусне незабавно заседание на Европейски съвет в Брюксел.Вътрешният министър Румяна Бъчварова също коментира, че групата мигранти са били рисков фактор и увери, че няма да има оставки в системата на МВР, заради случая.

 

Външният ни министър Даниел Митов също обясни, че страната ни не отказва на никого, когато става въпрос за хора в нужда, но обърна специално внимание, че влизането в България става през граничните пунктове и всяко друго проникване е престъпление.

Коментари

Новини Варна