IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Общество
14:20 | 2 ноември 2015
Обновен: 01:23 | 25 април 2024

600 деца отидоха на работа с родителите си днес

Инициативата „Гордея се с труда на моите родители” се провежда за трета поредна година в България

По материала работи: Юлиян Атанасов
600 деца отидоха на работа с родителите си днес

Днес български компании отвориха вратите си за децата на служителите в рамките на националната инициатива „Гордея се с труда на моите родители“. Идеята е със специално разработени програми и игри да им покажат защо трудът на родителите им е важен. Инициативата на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН се провежда за трета поредна година с медийното пратньорство на Bulgaria ON AIR, Investor.bg, БНТ,  Radio Family, списание “Първите 7”,   Computerworld, b2b media, CSR Bulgaria, HealthyNews Media.

 

В третото издание на инициативата ще се включат 21 компании от 19 града в страната, където  със специално разработени програми и игри бизнесът да покаже на децата на своите служители защо трудът на родителите им е важен.Тази година децата ще се запознаят със 115 професии от повече от 15 секторa на икономиката.

 

Целите на програмата са да разкрие пред децата творческата страна на труда, да се свали булото на парите като ценност и да бъде демонстрирано, че те са измерител на приноса на всеки трудещ, който той има за създаването на крайния продукт или услуга.Днес изграждането на адекватна ценностна система е резултат не само на семейната и училищна среда, но и грижа на бизнеса, тъй като родителите са все по-ангажирани с живота на компаниите, в които работят.

 

„Гордея се с труда на моите родители” осветява ясно няколко тенденции:

завръщане към онаследяването на професията, осмисляне на собствения труд от

страна на служителите и на неговата ценност, разширяване на възможностите за

ранно кариерно ориентиране чрез съпреживяване на професиите от страна на децата.

 

Наблюдава се и нарастваща съпричастност на все повече служители на компаниите, без да са пряко ангажирани с реализирането на инициативата.Устойчивостта на националната инициатива „Гордея се с труда на моите родители” води до естественото й разширяване и надграждане. Тази година нейният финал ще бъде „Базар на професиите”, отворен за всички родители и подрастващи.

Коментари

Новини Варна