IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Общество
10:57 | 3 ноември 2015
Обновен: 01:42 | 6 май 2024

Бъбреци ли? Сърце ли? Лекарска неадекватност ли?

Сгрешена диагноза погуби живота на младата майка Симона

По материала работи: Юлиян Атанасов
Бъбреци ли? Сърце ли? Лекарска неадекватност ли?

25-годишната Симона починала, часове след като била прегледана от лекари в две от най-големите столични болници.Според близките й става въпрос за лекарско безхаберие. Сега почерненото семейство търси отговори.На 13 октомври Симона щяла да навърши 26 години.  На 28 септември тя внезапно получила болки в кръста, сърцебиене, изтръпване в левия крак и задушаване. С бащата на детето й отиват в "Пирогов".

 

"Биха й бусколизин, препращаха ни по кабинетите", разказва пред Нова тв половинката на Симона – Виктор.Така, след три часа чакане в института за спешна помощ, след снимка на бъбреците и инжекция, двамата отиват в ИСУЛ, където чакат още час, за да й направят кардиограма и да поставят диагнозата бъбречна криза с домашно лечение на болкоуспокояващи.Малко по-късно Виктор намира Симона бездиханна на дивана в хола им. В крайна сметка аутопсията показва, че причина за смъртта е дисекация на аортата -  животозастрашаващо състояние с висока смъртност.

 

"Въпреки всичко, има случай, в който е бил спасен млад човек… Никой не си е направил труда да потърси каква е причината за състоянието на сестра ми", казва сестра й Никол.Семейството на Симона не може да си обясни как лекари от две болници не са разпознали симптомите на това тежко състояние, които са описани дори в интернет.От "Пирогов" категорично отказват коментар по случая, а от ИСУЛ се ангажират да излязат с позиция днес.

Коментари

Новини Варна