IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Общество
12:00 | 3 ноември 2015
Обновен: 01:32 | 25 април 2024

Отварят приемни на КЗП в зимните курорти

Ще проверяват туроператори, които предлагат пакети за 8 декември

По материала работи: Юлиян Атанасов
Отварят приемни на КЗП в зимните курорти

Комисията за защита на потребителите ще разкрие приемни в зимните ни курорти в средата на декември, съобщи председателят й Димитър Маргаритов пред БНР. "Нашата амбиция е да влезем в един зимен сезон, който да бъде още по-добър и още по-успешен от отминалия летен, тъй като сега като че ли, освен всичко друго, има и нормални предпоставки за привличане на още по-голям поток от туристи отвън", коментира той.

 

Екипите ще проверяват категоризацията, съответствието на туристическите обекти, както и дейността на търговците за евентуално прилагане на различни заблуждаващи нелоялни практики.Ще се проверява и прекратени ли са вече констатирани нарушения. Инспекторите ще продължат да контролират и предоставянето на услуги на ски пистите.Преди старта на зимния сезон контролният оран ще извърши проверки, за да установи дали обектите са подготвени според изискванията на закона.

 

Маргаритов съобщи, че във връзка с 8-ми декември усилията на инспекторите ще бъдат насочени върху проверки на дейността на туроператорите и турагентите, които ще предлагат пакети за студентите.Той посъветва тези, които се готвят да закупят пакетни пътувания от туристически агенции, да се информират дали търговецът притежава удостоверение за регистрация, застраховка "професионална отговорност", както и да изискват сключването на писмен договор и документи за извършените плащания.

Коментари

Новини Варна