IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Общество
21:33 | 17 ноември 2015
Обновен: 08:11 | 25 април 2024

Онлайн пазаруването - риск или удар в десетката

"Моловете са се превърнали в храм на потреблението"

По материала работи: Юлиян Атанасов
Онлайн пазаруването - риск или удар в десетката

С наближаването на Коледа и Нова Година се увеличава пазаруването онлайн. Това е времето, в което в мрежата започват да се появяват множество привлекателни оферти. За празниците българските потребители планират да направят 3-4 покупки на различни продукти от интернет. Най-често това са дрехи и козметика. Българите внимават за надеждността на магазините, от които пазаруват, за да избегнат измами.За Лидия Методиева, която пазарува онлайн редовно, това е най-добрият начин да си напазарува необходимите неща.

 

"Не си губя времето да ходя по магазини. Не се чудя дали цената е добра, дали няма да намеря тази стока и по-евтина. Онлайн пазаруването е най-перфектният начин", сподели мнението си тя в ефира на предаването "Днес" по Bulgaria ON AIR.Магдалена Гигова, която е редактор в епицентър.бг и пътува много до екзотични дестинации, също пазарува онлайн с удоволствие. Тя отбелязва, че там няма възможност "око да види, ръка да пипне", но може да се рискува. Гигова изрази известни резерви към купуването на техника от интернет. Също така добави, че е по-сложно човек да направи рекламация на стока, закупено онлайн, отколкото в магазин.

 

"Особено ако става въпрос за стока от Китай. По-скоро преглъщаш и не връщаш стоката", коментира Магдалена Гигова.Въпреки това връщането на стока от магазин в България става безпроблемно. Според Гигова нашите търговци в това отношение, както и в учтивото обслужване, са се изравнили с останалата част от света.По думите й българите пазаруват в чужбина, тъй като там намаленията са истински, за разлика от нашите. "Ако хванеш подходящия момент, можеш да си напазаруваш добре", сподели тя.

 

Според Гигова обаче хората все повече се превръщат в консуматори. "Моловете се превръщат в храм, където се кланяме. Вижте как хората озверяват по време на черните петъци. Половината от нещата, които купуват, съм убедена, че не им трябват", каза тя.По думите ѝ всеки се чувства по-добре, когато си купи нещо и настроението му се подобрява, но не трябва да се прекалява.

 

"Но не е нужно да купуваш много, защото някой те е нервирал. Може да си купиш нещо мъничко, което да те зарадва или да зарадваш близките си", сподели Гигова.За наближаващите коледни празници тя препоръча да не се купуват неща, които не са реално необходими."И не купувайте храна все едно идва свършека на света", добави тя.Въпреки че тя също ще се възползва от коледните намаления и ще се опита да зарадва близките си, Магдалена Гигова е категорична, че най-хубавият коледен подарък е да бъдеш със семейството си, обгърнат от топлота и любов.

Коментари

Новини Варна