IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Общество
19:27 | 4 декември 2015
Обновен: 22:19 | 20 април 2024

Скоро повдигат обвинение за взрива в Горни Лом

Чака се експертиза от военни и учени от БАН

По материала работи: manager
Скоро повдигат обвинение за взрива в Горни Лом

В скоро време се очаква да бъде предявено обвинение за инцидента в Горни Лом, при който след взрив в цех за утилизация загинаха 15 души, обяви във Видин главният прокурор Сотир Цацаров, който официално откри новата сграда на Окръжна и Районна прокуратура и Окръжен следствен отдел.

Разследването се извършва от екип следователи от Национална следствена служба, а наблюдаващият прокурор е от Окръжна прокуратура - Видин.

"Това, което се очаква преди да бъдат прецизирани обвиненията, е заключението на комплексната експертиза. Екип от военни специалисти и учени от БАН участват в изготвянето на тази експертиза", каза Цацаров, цитиран от БТА.

Главният прокурор коментира и предстоящото гласуване на промените в Конституцията. Според него по-добрият вариант е чрез гласуването да се осигури автономия на Прокуратурата и тя да бъде предпазена от политическо влияние.

По думите му това е решение на временната комисия за подготовка на промените на Конституцията, но е важно какво ще бъде гласуването в Народното събрание.

"Мисля, че разумът е това, което в крайна сметка ще надделее", каза Цацаров.

По случая "Яневагейт" главният прокурор посочи, че сценарият няма да промени качеството на някого на обвиняем, не само по едно досъдебно производство, нито ще промени качеството на някого на подсъдим.

"Дано изходът от този сценарий промени начина на мислене на сценаристите, защото той издава и повтарящи се случаи, сценарии и начини на действие от доста години назад", каза Цацаров.


dnes.bg

 

Коментари

Новини Варна