IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Общество
16:07 | 5 декември 2015
Обновен: 20:57 | 25 април 2024

Купон, при това какъв! Във влака на студентския празник

"Среднощен експрес" в Алпийската железница на Балканите

По материала работи: Юлиян Атанасов
Купон, при това какъв! Във влака на студентския празник

За трета поредна година БДЖ и младежката група за организиране на културни и алтернативни събития „Swift GAP Events” ще поканят студенти на пътуване с влак по случай студентския празник – 8-и декември. Тази година събитието ще се проведе по теснопътната железопътна линия Септември – Добринище    , а името на инициативата е „Среднощен Експрес 3”. Целта е по този забавен и нестандартен начин се популяризира пътуването по единствената в България теснопътна железопътна линия Септември – Добринище, известна още като Алпийската железница на Балканите.

 

Нетрадиционното събитие ще се проведе през нощта на 6-и срещу 7-и декември във влака, който по разписание заминава от гара Септември в 02:30 ч. За целта националният железопътен превозвач ще осигури три допълнителни вагона, които ще бъдат включени в състава на влака. Вагоните ще бъдат предварително оборудвани от организаторите с озвучителна техника и светлинни ефекти. Музикалната атмосфера във влака ще премине през почти всички стилове музика. За доброто настроение на пътуващите студенти ще се погрижи специално поканен диджей, който ще допринесе допълнително за музикалното оформление.

 

Във влака „Среднощен Експрес 3” ще пътуват около 120 студенти от различни университети в София, които за около пет часа ще бъдат част от уникално по рода си празненство в композиция на редовно пътуващ влак по маршрута Септември – Банско.Приятните емоции от празничното пътуване студентите ще продължат да споделят в курортното градче Банско, където ще пристигнат с влака в 07:24 ч. сутринта на 7-и декември и ще останат за отпразнуването на предстоящия студентски празник.

 

dnes.bg

Коментари

Новини Варна