IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Общество
19:26 | 24 декември 2015
Обновен: 22:59 | 28 април 2024

Стотици хиляди хора потеглиха на път

Допълнителни места във влаковете и повече автобуси за празниците

По материала работи: Юлиян Атанасов
Стотици хиляди хора потеглиха на път

Стотици хиляди хора потеглиха на път на 24 декември, за да посрещнат Бъдни вечер. Натоварен беше трафикът по пътищата, а по гарите се извиха опашки.От централната автогара в София са осигурили допълнителни 110 автобуса. От там уверяват, че ще създадат организация да извозят всички, макар и в някои случаи да се налага на пътници да изчакат следващ автобус, който тръгва няколко часа по-късно.

 

Заради повечето пътници БДЖ осигури 20 000 допълнителни места във влаковете за празниците."Продали са ми място за друг тип вагон и се оказа, че не съществува такова място. Ще пътувам прав до Варна", оплака се млад мъж пред Bulgaria ON AIR. Възрастен мъж пък каза, че е пътувал отлично, влакът не е имал закъснение, вътре е било  топло и нямало правостоящи пътници.

 

Спокойна е пътната обстановка на изхода на София в посока Варна, предаде Агенция Фокус. Движението по АМ "Хемус" не е натоварено, но е затруднено от гъста мъгла, която постепенно се вдига след 20-ти км. Пътните настилки са мокри и на места заледени. Гъстата мъгла затрудни и шофьорите в Югозападна България.

 

Според туристическия бранш около 340 000 българи ще посрещнат Рождество Христово с близки, роднини и приятели в курортите и хотелите у нас. Повече ще бъдат туристите за Новогодишните празници - над 360 000. 240 000 българи са избрали чужбина.Очаква се около 110 00 чужденци да посетят страната ни за Коледно-новогодишните празници.

bgonair.bg

Коментари

Новини Варна