IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Общество
16:22 | 30 декември 2015
Обновен: 04:40 | 26 април 2024

Плащаме по-малко за топла вода и парно през този отоплителен сезон

През 2015 топлоенергията е поевтиняла между 15-20%, съобщи председателят на КЕВР Иван Иванов

По материала работи: Юлиян Атанасов
Плащаме по-малко за топла вода и парно през този отоплителен сезон

Сметките за парно и топла вода ще бъдат с около 30% по-ниски през този отоплителен сезон в сравнение с предишния, изчисли председателят на Комисията за енергийно регулиране Иван Иванов. Причината е в по-евтиния газ и сравнително по-топлите зимни месеци.

 

"За първи път, откакто КЕВР определя цената на природния газ, в рамките само на 1 календарна година, цената на природния газ намаля с общо 31,7%", каза Иванов и допълни, че новината е добра, защото дава възможност за повишаване конкурентоспособността на българската индустрия.

 

През 2015 топлоенергията е поевтиняла между 15-20%. А през следващите три месеца цената на природния газ ще падне с малко над 2 на сто. По-голямо намаление на цените, както на синьото гориво, така и на топлоенергията и токът, произвеждан от топлофикациите по комбиниран начин се очаква от април догодина, прогнозира Иванов, цитиран от БНР:

 

"Намалението ще бъде не по-малко от 6-8%, а се надявам, наистина, ако стигне и до 10%. Но е трудно събития, които са извън България, и които се подчиняват на други фактори, да бъдат съвсем точно предсказвани. При всички положения ще има чувствително намаление", заключи той.

bgonair.bg

Коментари

Новини Варна